Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A banán héját lehúzni és a banánt kis darabokra vágni, majd a felét kevés vízzel pépesre főzni.
A gyömbért meghámozni, finomra lereszelni és a maradék banándarabokkal, a cukorral és a citromlével együtt a péphez adni.
Állandó keverés mellett főzzük kb. 4 percig, a közben keletkező habot leszedni !
A lekvárt még forrón szedjük tiszta üvegekbe és azonnal zárjuk le, majd 5 percre állítsuk fejre.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Száraz dunsztba teszem és kihűlés után kerül fel a polcra.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
cila1
2012.02.06 15:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
banán héját, felét kevés, gyömbért meghámozni, maradék banándarabokkal, citromlével együtt, péphez adni, közben keletkező, banándarabokkal, befőzőcukor, citromlével, meghámozni, banándzsem, lereszelni, darabokra, keletkező, Gyömbéres, üvegekbe, gyömbért, cukorral, dunsztba, állítsuk, leszedni, Állandó, keverés, mellett, maradék, finomra, pépesre, lekvárt, kihűlés, gyömbér, azonnal, lehúzni, banán, gyömbér, citrom leve, befőzőcukor,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|